Deze pagina delen?
Selecteer hieronder het gewenste platform...
Zoeken?
Voer hieronder uw zoekwoord(en) in...
Deze pagina delen

Fysio Centrum Zaanland is ontstaan toen de afdeling fysiotherapie van het Zaans Medisch Centrum verzelfstandigd werd. Fysiotherapeuten, destijds in loondienst, zijn samen een maatschap gestart. FCZ heeft de afspraak met ZMC fysiotherapeutische zorg te leveren aan patiënten in de kliniek. Na ontslag uit het ziekenhuis kunnen de patiënten terecht bij FCZ voor hun poliklinische zorg. Dit heeft als grote voordeel dat de patiënten kort opgevolgd kunnen worden en op eenduidige wijze behandeld worden.

Het gebruik van paraNICE, dat al sinds lange tijd bekend was in de kliniek, is voortgezet voor de poliklinische registratie. Een combinatie tussen het tweedelijns behandelen binnen de ziekenhuismuren én het eerstelijns behandelen buiten de ziekenhuismuren, bij FCZ, vraagt uitgebreide en flexibele software.

ParaNICE is een applicatie die een breed scala aan mogelijkheden biedt. Er is een uitgebreide planningsmodule waardoor je monodisciplinair maar ook multidisciplinair overzichtelijk kan plannen. Daarnaast kan deze geregistreerde tijd op een makkelijke manier gedeclareerd worden. Bij FCZ wordt de klinische tijd via HL7 DFT verstuurd richting ZIS en wordt de poliklinische tijd eerstelijns gedeclareerd volgens de PM304/305 standaard richting zorgverzekeraars via VECOZO. Daarnaast zijn er ook tal van mogelijkheden betreffende rapportages; zelfsturing, productie overzichten, management overzichten, …

Wat zo mogelijk nog belangrijker is, in dit geval, de uitgebreide vakinhoudelijke registratie die mogelijk gemaakt is in paraNICE. FCZ registreert een vakinhoudelijke set van gegevens voor zijn poliklinische patiënten zodat de kwaliteit van behandelen bewaakt kan worden, maar waardoor ook bepaalde aanleveringen aan instanties mogelijk zijn. Zo levert men anonieme data aan het KNGF, waar ook weer bewaking op kwaliteit plaats vindt.

Tot grote vreugde werd de audit ‘PlusPraktijk van KNGF’ eerder deze maand positief afgerond. Dit wil zeggen dat de vakinhoudelijke registratie in paraNICE op een correcte manier kan verlopen verloopt en doorgestuurd kan worden. Dit met veel aandacht voor de privacy van de patiënt, tevens geheel volgens NEN7510 kwalificaties.

 

Fysio Centrum Zaanland mag zich de komende twee jaar PlusPraktijk blijven noemen!

 

 KNGF

 

Wilt u meer weten over deze functionaliteit binnen paraNICE? Of bent u benieuwd naar de mogelijkheden die paraNICE uw zorginstelling, ZBC of ketenproject kan bieden? Neem dan contact met ons op via het contactformulier, via info@paranice.nl of telefonisch op het nummer 040 243 18 65.

Overig nieuws