Deze pagina delen?
Selecteer hieronder het gewenste platform...
Zoeken?
Voer hieronder uw zoekwoord(en) in...
Deze pagina delen

Inzet paraNICE Revalidatie-Masterplanner bij Meander Medisch Centrum een feit

Dat het plannen in de revalidatiesector een vak met enorme verantwoordelijkheden en uitdagingen is, daar zijn we het inmiddels allemaal over eens. NICE innoveert voortdurend met haar planningssoftware om de complexe planprocessen te ondersteunen. In het Meander Medisch Centrum, waar de planners al jaren met paraNICE plannen, was men toe aan de volgende stap…het protocollair plannen met behulp van de paraNICE Masterplanner.

In de basis draait het om sneller en efficiënter plannen. Het gaat immers om grote hoeveelheden multidisciplinaire afspraken, waarbij veel verschillende agenda’s (van behandelaren, patiënten, apparatuur en ruimtes) doorlopend moeten worden gevuld, gecheckt en aangepast. Met de Masterplanner kan een compleet “zorgprogramma” voor 1 of meer patiënten binnen slechts enkele minuten gecheckt en gepland worden.

Meander Medisch Centrum heeft inmiddels al zorgpaden voor o.a. chronische pijn, parkinson, CVA en Oncofit in de paraNICE Masterplanner ingericht! Er wordt soms tot een half jaar vooruit gepland voor meerdere disciplines, wat kan resulteren in planningen van meer dan 100 afspraken, die na alle controles in 1 x ingepland automatisch ingepland worden.

Voor alle trajecten waarbij een principe-plan aan de basis ligt is de Masterplanner inzetbaar, naast de andere planningsmogelijkheden van paraNICE (monodisciplinair plannen, reeksen, blauwdruk, groepen, etc.). Passend bij de planprocessen van de instelling worden deze planmethodes toegepast.

Inplannen met de Masterplanner biedt ook de kans om inzicht te krijgen in hoe het ingeplande protocol zich verhoudt tot het uitgevoerde zorgpad. Hoe vaak wordt afgeweken van het protocol en zijn daarin trends te herkennen. Behandelteams en managers kunnen hieruit voortkomende rapportages gebruiken tijdens evaluaties. Binnen het Meander Medisch Centrum is grote interesse in deze data, omdat het hiermee inzicht en controle op de DBC’s kan vergroten.

Voor meer informatie:
Vraag de documentatie op bij Frank Kliebisch, Businessmanager NICE, f.kliebisch@paranice.nl

 

Overig nieuws