Deze pagina delen?
Selecteer hieronder het gewenste platform...
Zoeken?
Voer hieronder uw zoekwoord(en) in...
Deze pagina delen

220 medewerkers, paramedici, revalidatieartsen, planners en secretariaat registreren, plannen declareren in paraNICE.

Over de samenwerking met NICE Software leest u meer.

Download hier de volledige column.

 

Column door
Marita Bluekens - Projectleider MSR Meander
Ton Schulte - Manager Centrum voor Revalidatie en Paramedische Diensten
Rob Derksen - Stafmedewerker / Applicatiebeheerder paraNICE

2015 was het jaar waarin een start werd gemaakt met het registreren van Modulecodes voor de Medisch Specialistische Revalidatie; een ingrijpend proces.
Vanuit de rapportagetool Datamonitor MSR krijgen wij als ziekenhuis terugkoppeling over hoe het in de eigen instelling loopt met de MSR-registratie t.o.v. de Landelijke registraties. Dankzij de goede ondersteuning van het NICE-revalidatieteam hebben wij ons daar de laatste 2 jaar niet veel zorgen over hoeven te maken. Rapportages werden direct door NICE beschikbaar gesteld om aan eigen monitoring te doen, waardoor registratie en kwaliteit bewaakt konden worden. Dat we de registratie goed op orde hebben blijkt uit de terugkoppeling. Op de meeste, zo niet op alle indicatoren scoren we erg hoog. Wij zitten daarmee ruim boven het landelijke gemiddelde.
De landelijke indicatoren waarover het gaat zijn indicatiegraad, registratiegraad en conflicterende modules binnen deze MSR-implementatie.
Op 29 januari heeft een mini-audit door de Vreeland adviesgroep (georganiseerd door Revalidatie Nederland) plaatsgevonden. We hebben met de audit meer inzicht gekregen in de huidige stand van zaken. Met paraNICE kunnen we aan de gang met enkele kleine aanpassingen waardoor we verder inzicht krijgen in de kwaliteit van onze data.
Met NICE gaan we de toekomstige veranderingen in de product- en financieringsstructuur bij de revalidatie slagvaardig tegemoet.

Overig nieuws