Deze pagina delen?
Selecteer hieronder het gewenste platform...
Zoeken?
Voer hieronder uw zoekwoord(en) in...
Deze pagina delen

Ziekenhuis Rivierenland in Tiel is een van de 4 ziekenhuizen waar momenteel een pilot voor ZorgChannel loopt. Liesbeth Rooders, Hoofd paramedische dienst van Ziekenhuis Rivierenland geeft een update.

"Het blijft lastig om de juiste informatie op het juiste moment bij de patiënt te krijgen. Mensen lezen de schriftelijke informatie slecht en vergeten een deel van hetgeen verteld is. Vooral bij de longrevalidatie werd dit als storend ervaren. E- health is voor ons betrekkelijk nieuw en het leek ons nuttig om via een pilot uit te testen of dit meerwaarde zou kunnen hebben. In een aantal korte bijeenkomsten werd het uitgerold samen met  het betrokken team. Iedereen was verbaasd hoe vlot het allemaal geregeld was en ze er mee aan de slag konden. De eerste ervaringen van zowel patiënten als therapeuten zijn positief. De overgebrachte informatie is direct en persoonlijk en daardoor effectiever."

"We overwegen dit nu in te gaan zetten bij alle revalidatieprogramma’s waarbij regelmatig informatie verstrekt wordt. Daarnaast kan het worden ingezet om motiverende adviezen te geven."

ZorgChannel

ZorgChannel van NICE Software is hét platform om zorgpadgerelateerde videoboodschappen naar patienten te versturen. Een videoboodschap is persoonlijker en overtuigt meer dan een geschreven tekst. Complexe informatie is met ZorgChannel in een korte tijd begrijpelijker uit te leggen. De video’s zijn bovendien interactief te maken met vragenlijsten en knoppen, handig voor als de patiënt vragen heeft.

Videoplatform

U verstuurt middels een beveiligd videoplatform videoberichten naar één enkele patient of naar een hele groep patienten tegelijkertijd. Elke patient ontvangt uw video boodschap op zijn/haar smartphone of tablet op een door u vooraf bepaald tijdstip.

Zorgpadgerelateerde informatie

Koppel videoboodschappen aan individuele zorgpaden en uw patiënt ontvangt alleen de voor dat moment relevante informatie. Denk aan patiëntinformatie voor, tijdens en na een ziekenhuisopname of revalidatieprogramma’s (zoals long- en handrevalidatie). Patiënten kunnen op deze manier individueel geïnformeerd of zelfs geïnstrueerd worden.

Werkwijze

De patiënt wordt via een push bericht op zijn/haar smartphone of tablet op de video geattendeerd en kan de video direct bekijken, zelfs zonder internetverbinding. De patiënt kan zich bijvoorbeeld voorbereiden op een (eerste) gesprek met de zorgverlener of nogmaals een advies bekijken. Video’s binnen dit platform zijn interactief, waardoor de patiënt met een druk op de knop kan aangeven dat hij/zij de boodschap heeft gezien en begrepen. Meer achtergrondinformatie of zelfs direct contact met de behandelaar is op deze manier ook mogelijk.

 

Meer informatie? neem contact met ons op.

Overig nieuws