Deze pagina delen?
Selecteer hieronder het gewenste platform...
Zoeken?
Voer hieronder uw zoekwoord(en) in...
Deze pagina delen

100 km roeien voor ALS

Een aantal maanden geleden heeft De Nereus OJCl 8+ (bestaande uit 9 studenten die lid zijn van de Amsterdamsche Studenten Roeivereeniging Nereus) besloten de Ringvaart Regatta te roeien. Dit is een uitputtende roeitocht van 100 km. Met deze prestatie proberen ze zo veel mogelijk geld op te halen voor de stichting ALS Nederland.

Daan Vonsee, lid van het team vertelt: “Wij zijn allemaal al minstens een jaar lid van Nereus en hebben dan ook allemaal een behoorlijke roeigeschiedenis opgebouwd. De Ringvaart Regatta is qua intensiteit te vergelijken met een triatlon en je moet je er dus goed op voorbereiden. Na inschrijving en de eerste trainingen voor deze wedstrijd, leek het ons heel mooi om deze uitputtingsstrijd te combineren met het steunen van een goed doel. Niet alleen omdat we dit sowieso belangrijk vinden, maar ook om nog gemotiveerder te zijn, je bent namelijk tussen de 8 en 9 uur onderweg.

We hebben gekozen voor een wat kleiner goed doel omdat we het idee hadden hier meer te kunnen betekenen. Daarnaast vonden we het toepasselijk om bij een wedstrijd met een erg intensief spiergebruik, een goed doel te steunen dat te maken heeft met spieren. Tot slot heeft een jongen uit onze boot zijn oom en tante allebei verloren aan ALS (wat erg zeldzaam is). Hij heeft de actie online opgezet.

Ons doel is uiteraard om de wedstrijd in een goede tijd uit te roeien en zo veel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel. We hebben met zijn allen een target gesteld, maar hopen deze later nog wat bij te kunnen schroeven naar boven ;).

NICE Software steunt deze actie, doet u ook mee?
ALS is een dodelijke zenuw- spierziekte die iedereen kan treffen. Jaarlijks overlijden er 500 mensen aan de gevolgen van deze ziekte. Met de donaties financieren zij wetenschappelijk onderzoek, om zo ALS de wereld uit te krijgen!


https://www.alsacties.nl/team/nereus-ringvaart-8

Overig nieuws